Suomi 1918 Näsilinnassa ja Suomen kuvalehdessä

Lauantaina 7.4.2018 Suomen pelimuseo järjestä Näsilinnassa Tampereella tapahtuman jossa esiteltiin vuotta 1918 käsittelevieä lautapelejä. Museolta paikalle oli tuotu kopio Punaisten ja valkoisten taistelu Suomessa -pelin kopio. Paikalla olivat myös 1918-peli ja Veli veljeä vastaan -peli sekä molempien pelien suunnittelijat. All Bridges Burning -pelistä oli paikalla pelitestiversio.

Suomi 1918 peli Näsilinnassa

Paikalla kävi melko tasaisesti yleisöä. Osa kävijöistä oli tullut paikalle vartavasten Face book -tapahtuman pohjalta ja osa oli satunnaisia museovieraita. Suomi 1918 -peliä pelattiin useamman kerran ja useampia pelejäkin myytiin. Jokunen pelaajista oli jo ostanut pelin museosta. Päivä kului mukavasti pelatessa ja erityisesti peleistä sekä historiasta keskustellessa. Tapahtumassa pelattiin myös yksi peli suunnittelemaani Tampere 1918 korttipelin testiversiota. Peli todettiin toimivaksi. Nähtäväksi jää saadaanko se toteutettua ja jos niin koska.

Yleiskuva tilaisuudesta. Näsilinna antoi näyttävän ja historiallisen ympäristön tapahtumalle.
All Bridges Burning -testipeliversio jota olemme päässeet omalla peliporukalla kokeilemaan ja toteamaan pelin erinomaiseksi.
Veli veljä vastaan peli vaikutti mielenkiintoiselta. Tapahtumassa ehdittiin pelaamaan yksi peli.
1918 lautapeli ja iso määrä puisia blokkeja kartalla.

Suomen kuvalehti on julkaissut varsin laajan ja perusteellisen jutun vuotta 1918 -käsittelevistä peleistä. Suomi 1918 on toki mainittu muiden joukossa. Jutun pääsee lukemaan tästä.