Yksinpelisäännöt

Suomi 1918 -korttipeliä on mahdollista pelata myös yksin kun peliseuraa ei satu olemaan. Yksinpeli on mukava tapa viettää aikaa ja nostaa hienot kortit pöydälle.

Yksinpeli aloitetaan sekoittamalla voittokortit ja nostamalla yksi voittokortti pelaajalle sekä kolme voittokorttia peliä varten. Kortit laitetaan pöydälle kuvapuoli ylöspäin.

Kortit sekoitetaan sääntöjen mukaan paitsi, että musta ykköskortti nostetaan pöytään valmiiksi.

Pakasta nostetaan kuusi korttia pöytään kuvapuoli ylöspäin. Pelaaja valitsee näistä korteista yhden kortin jonka pelaa. Tämän kortin tilalle nostetaan pakasta uusi kortti. Jos uusi kortti voidaan pelata, niin se pelataan välittömästi ja sen tilalle nostetaan uusi kortti. Jos pöydällä olevasta kuudesta kortista mitään ei voi pelata niin pelaaja valitsee korteista yhden, laittaa sen pakan alimmaiseksi ja nostaa pakan päällimmäisen kortin pöytään.

Kortteja pelataan muuten samojen sääntöjen mukaisesti kuin monen pelaajan pelissäkin.

Pelaaja voittaa jos hänen voittokorttinsa voittoehdot täyttyvät. Pelaaja häviää ja peli voittaa jos jonkin peliä varten nostetun voittokortin ehdot täyttyvät. Peli voi päättyä toki myös Rauha ja Romahdus -kortteihin kuten tavallinenkin peli.

Hannulle kiitos yksinpelisääntöjen kehittämisestä!

Alla kuva päättyneestä yksinpelistä. Alarivissä kuusi pöydälle nostettua korttia. Keskellä neljä pinoa joihin kortteja on nostettu. Ylhäällä kolme peliä varten nostettua voittokorttia sivussa pelistä poistuneita toimintakortteja, kuvapuoli alaspäin oleva nostopakka sekä pelistä pois jääneet voittokortit. Pelaajan Interventio-voittokortti on nostettuna valkoisen pinon päälle. Pelaajan voitto!